Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diabet, indigestie sau roșu în gât? Iată ce alimente îți pot face viața mai ușoară și ce trebuie să eviți

ro

18 Aug, 2016 14:38 2294 Marime text
Tratamentul recomandat de medic îți face viața mai ușoară atunci când suferi de o boală, însă, nu doar tratamentul este important. De cele mai multe ori, alimentația face parte din factorii care pot conduce la o afecțiune, dacă nu este controlată și supravegheată cu atenție deosebită. Așadar, când ești bolnav, nu numai tratamentul te poate ajuta, dar și mâncarea. Iată ce ar trebui să mănânci, și ce nu, în cazul în care suferi de diabet, indigestie sau roșu în gât.

Diabet
În cazul celor care suferă de diabet, trebuie evitate consumul de fructe bogate în fructoză, sucurile carbogazoase, cât şi produsele de patiserie, mâncărurile procesate.

Indigestie
Pentru indigestia cauzată de un virus sau de o masă care nu ţi-a picat tocmai bine, cel mai bine este să mănânci banane, orez și pâine prăjită. Evită dulciurile, lactatele, alcoolul şi cofeina. Alte alimente care pot provoca gaze şi balonare sunt ceapa, merele, broccoli, varza și fasolea. În schimb, dacă suferi de constipaţie nu sunt benefice ciocolata, produsele lactate, dar și suplimente de fier sau alimentele care conțin fier: carnea de vită, fructele de mare, ficatul de pasăre, fructele uscate.

Roșu în gât
Când ai o durere în gât, mai multe alimente pot calma durerea. Combină ceaiul călduţ de mentă, care are efecte analgezice și anestezice, cu mierea, ideală fiind cea de Manuka, care este cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare. Nu bea lichidele fierbinţi și evită alimentele dure, cum ar fi chipsurile sau fructele cu coajă. Sucurile acide din fructe si legume crude pot irita, de asemenea, gâtul.


Sursă: romaniatv.net
Sursă foto: bzi.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii