Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:51 13 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

UPDATE2-Dezbateri publice pe marginea Master Planului Portului Constanța (galerie foto+video)

ro

04 Feb, 2016 16:18 1319 Marime text
În aceste momente la terminalul de pasageri din Portul Constanța se desfășoară dezbaterea publică a Master Planului Portului Constanța, în forma în care  acesta a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului. 

Reprezentanți ai operatorilor portuari se află alături de conducerea Portului și de elaboratorul planului - Ernst & Young. La dezbatere participă însă și reprezentanți ai ONG-urilor, nemulțumiți fiind de propunerile cuprinse în acest master plan. 

UPDATE2, ora 17,08:


„Legat de partea organizatorică, am asigurat microbuze de transport de la Poarta 1. Am anunţat toate primăriile implicate în timp util. Aşadar, informarea a existat”, a ţinut să explice Valeriu Ionescu, şeful APC Constanţa. 

 

UPDATE, ora 16.46:

Sorin Greavu, de la Romned, a luat cuvântul, arătând că ”acest masterplan este un roman SF”
Potrivit detaliilor cuprinse în masterplanul care se dezbate, zona portului în care opereză inclusiv Romned, ar urma să primească o altă destinație.
Ștefan Petrescu, reprezentantul UPAP, reclamă că această dezbatere ar fi trebuit făcută în alte condiții, unde să aibă acces cât mai multe persoane. De asemenea, se arată că trebuia să se țină  cont că astfel de dezbateri trebuiau să se desfășoare în fiecare port din județ - Năvodari, Mangalia etc. - pentru a da posibilitatea tuturor de a participa și avea cunoștință.
La un masterplan trebuia să se implice serios toate autoritățile țării.
Acesta precizează că din punctul de vedere al legislației europene, raportul de mediu prezintă unele neconcordanțe grave.

Ședința a ajuns într-un punct unde spiritele s-au încins, așa cum veți vedea în materialul video. 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii