Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Se solicită respingerea acestuia Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de omul de afaceri Sabit Daniş (galerie foto)

ro

07 Oct, 2016 10:10 2707 Marime text


Primăria municipiului Constanţa face, în aceste momente, o dezbatere publică asupra propunerilor preliminare de Plan Urbanistic Zonal care vizează zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu, Prelungirea Caraiman, străzile Ioan Ursu, Intrarea Câmpinei şi aleea carosabilă bl. B5. Iniţiatorii PUZ-ului sunt Sabit Daniş, Binaz Daniş, Gigi Sima şi Ledi Sima. Aceştia vor să ridice pe bulevardul Aurel Vlaicu, la intersecţia cu strada Caraiman, lângă un imobil existent, un alt bloc, de trei etaje, şi să amenajeze o parcare subterană.

La eveniment sunt prezenţi sunt doar câţiva reprezentanţi ai locuitorilor din blocurile vecine.

UPDATE 4, ora 11.00

„Din nou solicităm respingerea PUZ-ului. Vom depune un memoriu în care vom prezenta toate nemulţumirile“, au conchis oamenii.

Dezbaterea publică s-a încheiat.

UPDATE 3, ora 10.54

„Noi nu contestăm dreptul de proprietate asupra terenului. Dar vrem ca PUZ-ul să respecte reglementările de urbanism“, susţin locatarii.
 
„Cei de la Primărie au venit la faka locului sa verifice? Nu vrem vedere la bulevard, dar vrem să avem acces la scară. O parte din aleea de acces este din terenul proprietarului terenului care a generat PUZ-ul. Deci beneficiarul îşi va lua partea de alee. Cum vom ajunge la scară? Pe o alee pe care nu va încerca nici măcar să aducem o mobilă. Să nu mai vorbim de maşinile ISU. Noi nu avem hidrant în zonă. Dacă e incendiu?“, mai spun locatarii.
 
Mihai Vânturache spune că se vor avea în vedere toate doleanţele locatarilor.

UPDATE 2, ora 10.39

Asociaţia de proprietari 552 din blocul PC1 susţine că nu au fost informaţi de Primărie de această construcţie.
 
„Se vor face trei etaje. Apoi se va supraetaja. Aşa cum se mai întâmplă. Nu e prima dată!“, mai spun oamenii din blocul vecin.
 
Mihai Vânturache, arhitect șef al Primăriei Municipiului Constanța, spune că va schimba modul de activitate al comisiei de urbanism pentru ca toată lumea să fie informată. 

„Documentaţiile de urbanism trebuie elaborate în confirmitatea cu legea“, spune arhitectul şef.

UPDATE 1, ora 10.24

Oamenii din blocul vecin nu sunt de acord cu acest bloc şi vin cu argumente: blocul va obstrucţiona lumina zile în blocul vecin sau că va bloca intrarea maşinilor de la ISU şi ambulanţa. Oamenii solicită ca Primaria Constanţa să respingă acest PUZ. Viitorul bloc ar avea cinci apartamente şi un spaţiu comercial la parter. Constănţenii prezenţi la dezbatere spun că nici nu se ştie ca destinaţie va avea spaţiul comercial. „Dacă va fi restaurant ce se va întâmpla cu resturile menajere? Vor fi depozitate în spatele blocului nou, adică unde e intrarea în blocul nostru?“

Blocul PC1 e blocul în faţa căruia s-ar ridica blocul din PUZ. Oamenii mai spun că distanţa dinte blocuri este mică.

Prezent este şi Mihai Vânturache, arhitect șef al Primăriei Municipiului Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii