Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere privind organizarea Zilelor Constanţei şi a Copilului

ro

26 Feb, 2016 14:56 1814 Marime text
Având în vedere intenția Primăriei Municipiului Constanţa de a organiza diferite manifestări prilejuite de „Ziua Constanţei 2016”, în data de 21 mai 2016, precum şi de „Ziua Copilului 2016”, în data de 1 iunie, administraţia locală discută cu persoanele interesate despre aceste teme.
 
Alexandru Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, propune ca aceste evenimente să nu se organizeze. Acesta ridică problema organizării lor în plină campanie electorală. Ba mai mult, spune că Ziua Copilului ar trebui să se facă chiar în săptămâna alegerilor, ceea ce ar reprezenta o problemă din punctul său de vedere, având în vedere că unul dintre candidaţii la Primăria Constanţa este chiar actualul viceprimar şi, astfel, i s-ar putea crea un avantaj.

Preşedintele asociaţiei de părinţi din Constanţa propune ca, de Ziua Copilului, să fie organizate evenimente care să antreneze în competiţie şcolile. De pildă, să fie organizate parade, o defilare cu care realizate de elevi, precum şi amenajarea unui podium unde să aibă loc diferite concerte organizate de tineri pentru tineri. Există fanfara de la Palatul Copiilor, coruri, tot felul de trupe. Se pot organiza în Piaţa Ovidiu ateliere sub forma unor corturi unde se fac demonstraţii de modelaj lut şi pot participa cluburile de navomodelism. De asemenea, pot fi organizate şi teatru de păpuşi, ciclism în familie, concurs de înălţare de zmee şi chiar conceperea unor afişe şi flyere care să promoveze drepturile copiilor, cartea drepturilor şi obligaţiilor părinţilor. Toate acestea sunt propunerile preşedintelui organizaţiei de părinţi.

Arhitecul Andrei Chivu, de asemenea, a luat cuvântul în cadrul dezbaterii. „Mă bucur să văd pe lista de propuneri o paradă a costumelor de epocă. Dar cum putem organiza această paradă? Unde aş putea eu defila în costum popular, de exemplu? Pe bulevardul Carol, actualul Tomis, unde sunt îngrămădite cafenele şi saloane de masaj erotic? Propun organizarea unui concurs de pictură şi desen a monumentelor care mai sunt în picioare la ora această”, a propus Andrei Chivu.
 
La dezbatere a fost formulată şi o altă propunere cu privire la Mozaicul Roman. Sunt mulţi oameni de artă în Constanţa pe care oraşul nu îi cunoaşte şi am putea să îi scoatem la lumină prin acest eveniment. La cum arată oraşul, spune Bajdechi, acesta se pregăteşte, mai degrabă, de o comemorare, nu de un astfel de eveniment, a precizat Alexandru Bajdechi, de la Consiliul Tineretului din România.

La final, menţinăm că, după ce dezbaterea de săptămâna trecută a fost un dezastru, cea de astăzi s-a desfăşurat mult mai bine. Toţi participanţii s-au înscris pe o listă, iar cei care au dorit să ia cuvântul în cadrul dezbaterii şi-au trecut numele pe o altă listă. Fiecare a vorbit când i-a venit rândul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii