Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza penitenciarelor din România Deținuții se păzesc între ei

ro

12 Aug, 2015 19:19 1029 Marime text
 
Deficitul mare de personal i-a adus pe șefii penitenicarelor în situația de a apela la unii deținuți pentru a asigura paza celorlalți, informează B1 TV. 

„Practic, se păzesc singuri. Raportul de un angajat la trei deţinuţi, despre care ministerul spune că e suficient, nu este deloc ok. (...) Există aproximativ jumătate de milion de ore suplimentare prestate. Nu am cerut decât ocuparea măcar a câtorva posturi din cele 3.000 care sunt vacante. Avertizăm că orice gest de neputinţă din partea autorităţilor va fi sancţionat fără milă", a arătat preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP), Ştefan Teoroc, scrie gandul.info, citat de B1 TV.

Angajaţii Administraţiei Penitenciarelor din România au anunțat că joi vor ieşi în stradă să protesteze pentru salariile întârziate și condițiile de muncă.

Angajaţii ANP sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile restante şi cer deblocarea locurilor de muncă. În prezent, pentru sistemul penitenciar sunt prevazute 15.500 posturi dintre care 3.000 sunt vacante în mod constant în ultimii 8 ani.

Aproximativ 500 de sidicaliști vor protesta joi de la ora 9.00 la Ministerul Justiţiei, aceștia anunțând că purta banderole negre în semn de doliu pentru pierderea demnitatii profesiei.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii