Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detinutii din 12 penitenciare, ameninta cu revolte in perioada grevei

ro

28 May, 2010 22:51 1133 Marime text

Deţinuţii din 12 penitenciare din România ar fi pregătiţi să declanşeze revolte în zilele următoare, încercând să profite de greva anunţată de lucrătorii din închisori, au declarat astăzi pentru MEDIAFAX surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Există informaţii că deţinuţii în 12 penitenciare ar urma să declanşeze, în zilele următoare, revolte. Profită de greva anunţată de angajaţii din sistem, însă noi suntem pregătiţi să contracarăm orice incidente", au declarat surse din conducerea ANP, care nu au nominalizat însă închisorile în care este posibil să apară probleme.

Sursele citate au precizat că au fost luate deja "măsuri operative" pentru a împiedica deţinuţii din penitenciarele în care "există informaţii" că se pun la cale revoltele să comunice între ei.

În plus, sursele citate au mai spus că angajaţii din închisori vor protesta la locul de muncă şi nu vor părăsi instituţiile în care lucrează pe durata grevelor, astfel că, "potrivit legii", în cazul unor incidente, sunt obligaţi să renunţe la protest şi să revină la posturi.

Organizaţiile sindicale din sistemul penitenciar au programat, în 31 mai, o grevă de solidaritate.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii