Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deşi sunt la Terapie Intensivă, cei doi copii, diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic, sunt stabili

ro

16 May, 2016 15:49 1883 Marime text
Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeș și Bacău care sunt internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" și Spitalul de Pediatrie din Iași sunt în stare stabilă, conform informațiilor transmise la Ministerul Sănătății (MS) de cele două unități sanitare. Potrivit unui comunicat de presă al MS, copilul din Argeș, în vârstă de 1 an și 8 luni, internat la Spitalul "Marie Curie", este supus procedurilor de dializă peritoneală.
 

"În cursul zilei de astăzi, o comisie interdisciplinară va decide dacă pacientul va rămâne internat pe secția de terapie intensivă (ATI) sau va fi transferat pe secția de nefrologie", precizează MS.

 
De asemenea, copilul din Bacău, în vârstă de 1 an și 2 luni, care este internat la Spitalul de Pediatrie din Iași în Secția de terapie intensivă (ATI), este supus procedurilor de dializă peritoneală, în stare stabilă.
 

"În ambele cazuri, direcțiile de sănătate publică și cele sanitar veterinare continuă anchetele demarate", anunță Ministerul Sănătății.

 
Cei de la minister reamintesc importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii