Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desfăşurare impresionantă de forţe a autorităţilor pe perioada sezonului estival

ro

30 Apr, 2015 13:55 1203 Marime text
 
În vederea evitării producerii oricăror evenimente negative şi pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, a fost întocmit un Plan de măsuri comun, între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, Garda de Coastă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa.
 
Astfel, pe perioada sezonului estival 2015 vor fi alocaţi 200 poliţişti, 133 poliţişti apaţinând Gărzii de Coastă, 108 jandarmi aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi 238 jandarmi aparţinând Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa, care vor acţiona în staţiunile de pe litoral, la care se adaugă şi lucrătorii MAI care vor acţiona şi în restul localităţilor din judeţul Constanţa.
 
Cancelaria Prefectului transmite că sunt constituite echipe, care vor lucra 24/24 ore în toate staţiunile, fiind identificate 2 zone cu agolmerare foarte mare, Mamaia şi Vama Veche. Pe lângă activităţile zilnice desfăşurate de echipele astfel constituite, vor mai fi şi echipe speciale care vor acţiona numai pe cele 2 zone, scopul tuturor acţiunilor fiind acela de prevenire.
 
Vor fi constituite echipe pentru combaterea comerţului ilicit şi echipe care vor acţiona în zona cluburilor.
 
Poliţiştii de la Serviciul Rutier Constanţa vor colabora cu cei de la Poliţia Autostrăzi.
 
Garda de Coasta va mai participa pe perioada sezonului estival şi cu 21 mijloace de mobilitate terestră şi 6 mijloace de mobilitate navală.
 
Faţă de activităţile cuprinse în Planul Comun, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean va avea un dispozitiv de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, inclusiv faleză port şi plaja Modern.
 
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa va desfăşura controale oficiale în domeniul producerii, prelucrării, depozitării, transportului şi comercializării produselor alimentare. DSVSA va asigura funcţionarea Comandamentului Sezon Estival 2015 prin structurile de specialitate existente, dar şi prin colaborarea cu direcţiile sanitare veterinare judeţene.
 
Pe toată perioada sezonului estival se va asigura răspuns imediat la solicitările Call Center
 
Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa va desfăşura acţiuni de control igienico - sanitar în hoteluri, unităţile de alimentaţie publică şi unităţile de desfacere alimente amplasate pe litoral.
 
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa va acţiona pe cele 3 zone operaţionale ale Comandamentului Litoral, respectiv: Mamaia – Năvodari; Eforie – Costineşti şi Mangalia – Saturn, Neptun, Venus, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche. La acţiunile desfăşurate în cadrul Comandamentului vor participa şi colegi detaşaţi de la alte Comisariate judeţene din ţară.
Eventualele reclamaţii se vor recepţiona la telefon 0241/550550.
 
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa a întreprins demersurile necesare deschiderii taberelor în condiţii optime.
Inspectoratul Regional în Construcţii Sud-Est va efectua controale în vederea verificării autorizaţiilor emise pentru construcţiile provizorii.
 
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a desfăşurat începând cu luna martie lucrari specifice de pregătire a plajelor pentru sezonul estival 2015, lucrări  derulate atât cu forţe proprii cât şi cu terţi şi care sunt finalizate în proporţie de 90%.
 
De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale pe a cător rază teritorială se află plaje cu destinaţie turistică (Constanţa, Mangalia, Eforie, Năvodari, Costineşti, Limanu), au obligaţia legală de a organiza şi de a asigura serviciile publice de salvare acvatică – salvamari şi posturi de prim ajutor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii