Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derogări pentru hoteluri înalte şi PUZ-uri private Parlamentarii PSD de Constanţa schimbă legea construcţiilor

ro

20 Sep, 2012 23:51 2033 Marime text

Parlamentarii de Constanţa -Antonella Marinescu şi Eduard Martin au propus modificarea prevederii care a îngrădit dreptul privaţilor de a mai elabora planuri urbanistice zonale oricum şi dreptul de a construi clădiri mai înalte decât prevăd planurile urbanistice generale ale localităţilor.

Cei doi deputaţi au propus Comisiei de Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor ca articolul 32 a Legii Urbanismului să fie modificat. Acest  prevede faptul că planurile Urbanistice Zonale vor putea fi iniţiate de privaţi doar în următoarele situaţii: construirea de parcuri industriale, parcuri tehnologice, supermagazine, hipermagazine, parcuri comerciale, parcuri culturale, zone de producţie, zone de dezvoltare a unor ansambluri rezidenţiale noi, infrastructură de transport, în situaţia extinderii intravilanului localităţii cu cel puţin 10.000 de metri pătraţi pentru funcţiuni de locuire sau cu cel puţin 5.000 de metri pătraţi pentru funcţiuni de servicii.

În rest, documentaţiile de urbanism vor fi iniţiate doar de municipalitate. Noua reglementare a apărut în 2011, iar iniţiatorii ei au motivat faptul că se construia haotic în oraşe, iar dezvoltatorii au primit derogări mai de la planurile urbanistic zonale.
Sursa: evz.ro
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii