Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Sebastian Ghiță a contestat la ÎCCJ cauțiunea de 13 milioane de euro

ro

04 Apr, 2016 18:28 1977 Marime text
 
Sebastian Ghiță a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) o plângere prin care contestă măsura controlului judiciar și cauțiunea de 13 milioane de euro instituite de DNA, notează agerpres.ro. Plângerea a fost înregistrată astăzi și are termen de judecată pe 6 aprilie, care este de altfel și data limită până când Sebastian Ghiță trebuie să plătească această cauțiune.
 
Deputatul este acuzat într-un dosar de luare de mită, șantaj și cumpărare de influență. Procurorii au dispus control judiciar pe cauțiune în cazul lui Sebastian Ghiță, după ce Camera Deputaților a respins, săptămâna trecută, cererea DNA de reținere și arestare preventivă a acestuia.
 
Porivit procurorilor DNA, Sebastian Ghiță va depune, până la data de 6 aprilie 2016, o cauțiune în valoare de 59.417.133 lei (reprezentând 10% din valoarea bunurilor și lichidităților bănești — cu excepția terenurilor și clădirilor neevaluate în bani — declarate de inculpat în ultima sa declarație de avere înregistrată la Parlamentul României — Camera Deputaților) ori va constitui o garanție reală mobiliară sau imobiliară în limita sumei de bani determinată, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție (DNA). 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii