Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul George Vișan – România are capacitatea să devină un furnizor energetic pentru Moldova, Serbia și Bulgaria

ro

12 Apr, 2017 11:51 1971 Marime text
Deputaţii George-Gabriel Vişan și Ilie Dan Barna, membri ai Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), au participat, în perioada 11-12 aprilie, la cea de-a 48-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN. Aceasta s-a desfăşurat la Tbilisi, Georgia, în organizarea Parlamentului Georgiei.

Pe ordinea de zi au figurat dezbaterea și aprobarea proiectului de raport și rezoluție cu tema “Dezvoltarea de noi surse de energie și energie regenerabilă în țările membe OCEMN”, delegația română contribuind la elaborarea acestui raport.

Deputatul constănțean George Vișan susține că România are capacitatea să devină un furnizor energetic  pentru țările vecine, precum Moldova, Serbia și Bulgaria.

“Avansul înregistrat de țara noastră în sectorul producției energiei regenerabile poziționează Romănia în topul țărilor din regiunea Mării Negre. Este important să continuăm cooperarea cu statele din regiune, care sunt în plină dezvoltare economică!”, a spus George Vișan.


De cealaltă parte, deputatul Dan Barna consideră că “modelul de dezvoltare clasic al economiei este în prezent în continuă schimbare. Energia regenerabilă a încetat să mai fie un concept teoretic, devenind o prioritate activă. Există numeroase exemple de succes în țările din regiunea noastră iar rolul Comisiei  economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN este tocmai acela de a deveni o platforma de bune practici pentru țările din regiune. Dincolo de interesele concurente exista o zonă de preocupări comune importante. Dezvoltarea întregii regiuni este premisa succesului fiecăruia și una din rațiunile de existență ale ACPMN”, se precizează într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii