Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Diaconu îi solicită lui Iohannis organizarea unui referendum în problema imigranților

ro

12 Sep, 2015 14:34 1140 Marime text
 
Deputatul Bogdan Diaconu, președinte al Partidului România Unită (PRU), i-a solicitat, astăzi, președintelui Klaus Iohannis organizarea unui referendum în chestiunea imigranților, astfel încât cetățenii să se pronunțe cu privire la cota de refugiați propusă de Uniunea Europeană pentru România, avertizându-l ca dacă nu-l va organiza, ar putea fi suspendat pe motiv că a încălcat Constituția, informează Agerpres.

Într-o scrisoare deschisă adresată șefului statului, Diaconu invocă articolul 90 din Constituție, potrivit căruia "Președintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-și exprime, prin referendum, voința cu privire la probleme de interes național". 

„Acceptarea unei cote de imigranți reprezintă, cu certitudine, o problemă de interes național, iar o decizie în acest sens nu poate fi luată în spatele ușilor închise, mai ales dacă aceste uși nu sunt românești. (...) Românii v-au votat pe 16 noiembrie 2014 ca să-i reprezentați pe ei și interesele lor, nu ca să fiți guvernatorul țării la ordinele Berlinului!", se arată în scrisoarea menționată. 

Diaconu consideră că în cazul în care se va apela la un astfel de instrument, România va fi chiar un exemplu de bune practici din acest punct de vedere și alte state îi vor putea urma exemplul. 

Pe de altă parte, Bogdan Diaconu îi amintește șefului statului de art.3 alin. (4) din Constituție, care precizează că "pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine" și că în virtutea sa, Iohannis ar putea fi suspendat, dacă nu organizează un referendum pe problema refugiaților sau nu ține cont de rezultatele acestuia. 

„Dacă nu o veți face, atunci poporul își va întoarce fața de la dumneavoastră și nu veți mai fi președintele lucrului bine făcut, ci președintele unei suspendări bine făcute, pentru că românii nu vă vor ierta", a arătat deputatul. 



Sursa: Agerpres
Sursa foto: reportervirtual.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii