Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul de Constanţa Mihai Tararache „Impotenţa autorităţilor curmă vieţi!“

ro

15 Apr, 2014 13:49 3489 Marime text
Deputatul de Constanţa, Mihai Tararache a susţinut astăzi în  plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică, intitulată sugestiv „Impotenţa autorităţilor curmă vieţi!“. intervenţia sa a avut ca temă evenimentele tragice petrecute la Constanţa în urma incendiului devastator care a avut loc în urmă cu câteva zile la restaurantul Beirut, în care trei fete au murit, iar mai multe perosane au fost rănite grav. „Aşa cum este normal, s-au declanşat cercetări ale instituţiilor statului, ca şi o anchetă penală, instrumentată de procurorii Parchetului General în urma cărora vom afla şi cine se face vinovat de această nenorocire. Cei care nu au respectat legea, trebuie să plătească, chiar dacă pedepsirea lor nu mai poate să readucă la viaţă victimele, care aveau cu puţin peste 20 de ani“, a declarat deputatul Mihai Tararache în plenul Camerei Deputaţilor.

„Dincolo de aceste aspecte, anchetele presei locale au scos la iveală o serie de informaţii, care arată, însă, că legea care reglementează prevenirea şi stingerea incendiilor are lacune ori este prea blândă. Spre exemplu, am aflat cu surprindere că, spre deosebire de clădirile noi – unde regulile par draconice – clădirile vechi, construite, în majoritate, din lemn nu sunt supuse aceluiaşi regim sever destinat combaterii incendiilor sau efectelor lor. Într-o astfel de clădire veche funcţiona restaurantul din Constanţa, care a fost mistuit de incendiu“, a mai spus Tararache.

„Astăzi, cer Ministerului Administraţiei şi Internelor, să se implice, prin specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi să contribuie la îmbunătăţirea legii care reglementează prevenirea şi stingerea incendiilor, cu un accent deosebit pe prevenire. [...] Totodată, solicit Ministerului Administraţiei şi Internelor, să solicite prefectului judeţului Constanţa, dispunerea unei verificări generale amănunţite a localurilor de alimentaţie publică, a cluburilor şi altor asemenea spaţii publice destinate distracţiilor, de pe litoralul românesc, în perspectiva apropiatei minivacanţe de 1 Mai, dar şi a sezonului estival“, a fost solicitatrea deputatului de Constanţa în cadrul intervenţiei de astăzi din Camera Deputaţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • .... 24 Apr, 2014 15:03 A avut alimentara, i s-a facut scrum, a avut sistem de prevenire a incendiilor? NU NU, acum da sfaturi? dute ma...acum minte ca i-a ars marfa cat un Metro, sa scoata bani de la prosti