Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Bîrsășteanu, în incompatibilitate și conflict de interese

ro

06 Jul, 2016 20:25 1530 Marime text
Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a constatat starea de incompatibilitate și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul deputatului Florică Bîrsășteanu, pe vremea când acesta era consilier local în Timișoara și director medical/manager interimar al unui spital.
 
Potrivit ANI, Bîrsășteanu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan mai multe funcții și calități, contrar prevederilor legale. Astfel, în perioada 2 octombrie 2012 - 30 aprilie 2014, Bîrsășteanu a deținut calitatea de director medical interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara și funcția de administrator în cadrul SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL.
 
În perioada 30 aprilie - 17 iunie 2014, el a deținut funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara și calitatea de administrator în cadrul SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL. De asemenea, în perioada exercitării mandatului de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ''Dr. V. Babeș'' (instituție aflată în subordinea Primăriei Timișoara) a încheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL, societate în cadrul căreia actualul deputat deținea calitatea de administrator. În baza acestui contract, SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL a obținut venituri în cuantum de 86.305 lei.
 
ANI susține că Florică Bîrsășteanu a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Timișoara din 30 mai 2013, în urma căreia au fost încheiate un contract de închiriere și un act adițional între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ''Dr. Victor Babeș'' și Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsășteanu SRL, unde el avea calitatea de administrator.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii