Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputaţii au aprobat - tacit - pensii speciale pentru aleşii locali!

ro

10 Nov, 2015 18:24 1438 Marime text
Proiectul majorării pensiilor aleşilor locali a trecut tacit de plenul Camerei Deputaţilor, deşi el trebuia dezbătut în Comisa juridică a Camerei. A fost trecut de două ori pe ordinea de zi a Comisiei juridice și dezbaterea a fost amânată de mai multe ori. Astfel, a fost depășită data pentru dezbaterea sa și pentru un raport pe acest proiect, așa încât inițiativa a trecut tacit de deputaţii jurişti.
Ce este cu proiectul acesta? Ei bine, este vorba despre un proiect de lege care prevede indemnizații speciale pentru aleșii locali, după modelul pensiilor speciale pentru parlamentari. Mai exact, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene ar urma să primească indemnizații speciale, dacă au ocupat una dintre aceste funcții timp de cel puțin doi ani!! Adicătelea, ai fost măcar vreo doi ani primar/vice/preşedinte CJC/vice CJC hop! primeşti indemnizaţie specială!
Este posibil ca mâine să se ia act de adoptarea tacită a acestui proiect, în condiţiile în care plenul programat pentru 2 noiembrie nu s-a mai ţinut. Apoi ar trebui ca inițiativa să ajungă la Senat, unde va fi dezbătută în comisii și mai apoi în plen, acolo unde va primi un vot final. În cazul acestei inițiative, Senatul este camera decizională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii