Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie de profesori englezi la Liceul George Călinescu

ro

06 Jun, 2012 21:55 1528 Marime text

Astăzi, în Centrul de Documentare şi Informare al Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa a avut loc o masă rotundă pe tema voluntariatului şi a activităţilor de strângere de fonduri pentru astfel de activităţi, la care au participat elevi şi profesori ai liceului şi membrii delegaţiei Barrow Romania Action Group (B.R.A.G.). Aceasta este o organizaţie caritabilă din Barrow, Marea Britanie, implicată în proiecte pentru comunitate şi aflată în parteneriat cu Liceul Teoretic G. Călinescu încă din anul 2000, vizitele sale desfăşurându-se bianual, în lunile octombrie şi iunie.

Anul acesta, la invitaţia prof. Alexandrina Vlad, coordonatorul proiectului, delegaţia a fost formată din Eddie O̓ Hare, preşedintele organizaţiei şi profesor la Barrow College , profesorii Christopher O̓Hare şi Suzanne Patton. Sosiţi în şcoala noastră pe 1 iunie, reprezentanţii B.R.A.G., împreună cu elevi şi profesori de la Liceul Teoretic G. Călinescu Constanţa, implicaţi în proiectul comun de acţiune pentru comunitate, au desfăşurat activităţi de voluntariat la Casa de copii Antonio din Constanţa, constând în reparaţii, lucrări de amenajare , redecorare şi igienizare a acesteia. Un moment important l-a constituit primirea donaţiei de cărţi în limba engleză din partea aceleiaşi organizaţii, de care se vor bucura elevii liceului.

«A fost o săptămână deosebit de bogată în activităţi interesante şi educative, desfăşurate împreună cu profesorii englezi de la Barrow. Elevii noştri au avut ocazia să lucreze cu aceştia, învăţând să fie mai buni cu semenii lor » a declarat directorul Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa, prof. Cristina Zaharia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii