Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au încins spiritele Decizii importante luate în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa (galerie foto)

ro

06 Jul, 2016 13:27 3160 Marime text
În aceste momente, are loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa, în Sala „Remus Opreanu”.
 
Pe ordinea de zi se află şi două proiecte de hotărâre, primul se referă la completarea Consiliului Judeţean Constanţa, iar cel de-al doilea la constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Până pe 22 iulie, aleşii judeţeni trebuie să-şi depună declaraţiile de avere şi de interese.
Punctul 1 se referă la încetarea mandatului lui Daniel Georgescu, iar punctul doi la validarea Nicoletei Bercaru în funcţia de consilier judeţean.

Citeşte şi Nicoleta Bercaru, noul consilier judeţean. Îl înlocuieşte pe Daniel Georgescu!
 
Cristinel Dragomir este absent, deoarece se află în concediu. Consiliul este acum valid şi complet, trecându-se la comisii. Pentru acestea s-au depus două proiecte: PSD propune nouă comisii, în timp ce PNL vrea şapte. Se supune la vot denumirea comisiilor, relaţiile cu societatea civilă şi ONG-urile.
 
Din comisia doi fac parte PSD (2), PNL (2), ALDE (1). La Buget-Finanţe: PSD (3), iar PNL (2).
Comisia de investiţii patrimoniu şi infrastructură: PSD 2, iar ALDE, PNL şi PMP câte una.
Comisia de Urbanism: PSD – 2, PNL -2, ALDE -1
Comisia de Mediu şi Agricultură: PSD – 2, PNL, ALDE şi PMP – câte una
Comisia Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă: PSD – 3, PNL 2
Comisia de Sănătate şi Protecţie Socială: PSD – 2, PNL – 2, PMP – 1
Comisia de Educaţie, Sport şi Tineret: PSD – 2, PNL – 2 şi PMP – 1
Comisia de Cultură, Culte şi Monumente Istorice: PSD – 3, PNL – 2.
 
Urmează să fie desemnaţi consilierii din aceste comisii. Au rămas nouă comisii, cu câte cinci membrii fiecare. PNL nu a votat propunerile şi la numărul de comisii şi la componenţa membrilor.
 
Iată ce spune Boroianu:

„Propunerile pe care le-aţi făcut prin intermediul presei nu sunt ok. E adevăarat că au fost negocieri cu Ţuţuianu, dar am constatat că vreţi să ne puneţi în faţa unui fapt împlinit. Refuzăm propunerea pentru că votul din 5 iunie nu reflectă propunerea dumneavoastră. Noi am propus şapte comisii, mai suple pentru o funcţionare eficientă. Avem un dialog al surzilor. Nu vrem să fim Gică contra, vrem negociere, dar să nu veniţi cu temele făcute la negocieri. Vrem ca CJC să funcţioneze, să fie altfel. La cererea noastră, nu am primit decât refuzuri care nu au legătură cu votul din 5 iunie. Dacă liberalii nu votează comisiile, activitatea CJC se blochează”.


I-a venit rândul lui Donţu de la PSD să vorbească:

„PNL are timp să aleagă. Proporţionalitatea ar trebui să dea comisiile majorităţii. Viaţa ne spune că atunci când pierzi un război poţi câştiga pacea. Noi ne vom ţin de cuvânt în faţa aliaţilor ALDE şi PMP, şi vrem să colaborăm şi cu dumneavostră. Varianta PNL de lucru dacă presa o va vedea. Conform algoritmului, PNL solicită patru comisii din şapte. Eu desfid să ni se spună că suntem continuitori ai ceea ce nu suntem. Eu vreau să fim parteneri”, transmite PSD, prin Donţu, liberalilor.

 
Mai departe, PNL refuză două comisii din nouă. În sală s-au aprins spiritele. Ţuţuianu spune că este pentru prima dată când puterea cheamă opoziţia la putere, prin posturile din comisie. 

Claudiu Palaz este un susţinător al varianteI PSD cu nouă comisii. Pe de altă parte, Boroianu spune că niciun CJ din România nu are nouă comisii.
 
În aceste momente, s-a luat pauză.



UPDATE 1, ora 14.09

S-au desemnat comisiile. În final, Ţuţuianu le-a mulţumit liberalilor pentru colaborare.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii