Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie istorică luată la Judecătoria Constanţa în urma unei tregedii rutiere

ro

01 Oct, 2014 10:23 3182 Marime text
Florin George Belu, de 28 de ani, a fost condamnat, ieri, de magistratul Victor Văduva, din Judecătoria Constanţa, la nouă ani de închisoare.

Conform procurorilor, Florin George Belu, de 28 de ani, a condus, în dimineaţa zilei de 1 ianuarie, un autoturism BMW, seria 5, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanţa, dinspre strada I. L. Caragiale către bulevardul Tomis. În momentul în care a ajuns la marcajul pietonal din dreptul Liceului de Telecomunicaţii, şoferul a surprins şi accidentat două femei, una de 59 de ani şi alta de 25 de ani, care s-au angajat în traversarea bulevardului pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto. În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a femeii de 59 de ani şi vătămarea corporală uşoară a fetei de 25 de ani. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără permisiunea poliţiştilor, conform oamenilor legii. Oamenii legii au mai susţinut că la data producerii accidentului conducătorul auto avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.  
 
Revenind la decizia Judecătoriei Constanţa, Belu a fost obligat să achite 135.000 de euro cu titlul de daune morale. Mai mult decât atât, magistraţii au dispus confiscarea automobilului BMW, cu care bărbatul ar fi părăsit locul accidentului. De menţionat că această decizie, de confiscare a unui automobil implicat într-un accident rutier, este prima de acest gen, cel puţin la nivelul judeţului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii