Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie în premieră la propunerea consilierilor PNL. Apartamentele RAEDPP din Peninsulă ar putea intra în reabilitare pe măsura ce expiră contractele de închiriere

ro

10 Nov, 2017 18:00 3846 Marime text
 

Oraşe-simbol ale turismului românesc, Braşovul şi Constanţa atrag, anual, sute de mii de turişti care vin să-şi petreacă vacanţele şi concediile. Dacă Braşovul se poate lauda cu o zonă istorică şi o promenadă fără „chiloţăraie” la balcoane sau mansarde, în Constanţa aceste aspecte lasă încă de dorit şi din cauza chiriaşilor care populează spaţiile locative ale RAEDPP. Un alt exemplu poate fi şi Piaţa Sfatului şi în general centrul Braşovului. Centrul istoric al Constanţei şi  Piaţa Ovidiu, au încă de lucrat la acest capitol, totul „asezonat“ cu chiriaşii care bântuie în voie pe străzi...
Astăzi s-a reunit comisia de fond locativ de la nivelul Consiliului Local Municipal Constanţa, condusă de viceprimarul Costin Răsăuţeanu. În cadrul şedinţei comisiei, s-a făcut un pas spre normalitate. Rămâne însă de văzut ce decizie va lua în final RAEDPP şi Comisia Juridică a Primăriei.
La propunerea consilierilor locali PNL, Cristina Văsii şi Victor Constantin, comisia a decis să retragă din circuitul locativ două apartamente care aparţin RAEDPP, în vederea reabilitării, consolidării şi redării circuitului comercial. Cele două locuinţe, situate pe bulevardul Tomis şi pe strada Sulmona, sunt ocupate în prezent de familii care creează disconfort agenţilor economici din zonă. Dovadă stau zecile de reclamaţii depuse de comercianţi în special pe timpul sezonului estival la Poliţia Locală.
Propunerea aleşilor locali liberali, vine pe fondul unor încercări repetate de identificare a acestor locuinţe care aparţin de fondul locativ al RAEDPP, în vederea protejării zonei şi dezvoltării comerciale.
„Intenţia noastră este ca aceste locuinţe din fondul locativ situate în special în zone de interes turistic, cum este Peninsula şi împrejurimile să fie reabilitate şi redate apoi prin închiriere circuitului comercial. Nu putem face acest lucru, decât pe măsură ce contractele de închiriere deja existente expiră iar familiile pot fi relocate în alte locuinţe din fondul RAEDPP. Astăzi am căzut cu toţii de acord că trebuie să mişcăm lucrurile în direcţia dezvoltării zonei şi am solicitat schimbarea destinaţiei acestor două apartamente. RAEDPP va cere un punct de vedere Direcţiei Juridice din cadrul primăriei”, ne-a declarat consilierul local, Cristina Văsii, unul dintre iniţiatorii propunerii.
La nivelul municipiului Constanţa, potrivit unui inventar al locuinţelor RAEDPP are 3000 de unităţi locative, iar câteva sute sunt numai în zona Peninsulară.
În mai multe rânduri şi primarul Decebal Făgădău s-a pronunţat pentru dezvoltarea zonei Penisulare. Rămâne de văzut în ce măsură va susţine acum propunerea consilierilor liberali.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii