Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă Bărbații români din reportajul Sky News rămân în arest preventiv

ro

23 Aug, 2016 16:44 1452 Marime text
Cei trei bărbați români care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News rămân în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) le-a respins contestațiile.
 
Decizia este definitivă.
 
Cei trei - Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics - au fost arestați preventiv, la propunerea DIICOT, în 12 august, în urma unei decizii a Curții de Apel București, însă au contestat măsura.
 
Anterior, ei fuseseră reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false.
 
Aurelian Mihai Szanto a jucat rolul de intermediar între jurnaliștii britanici și presupușii traficanți de arme, iar Attila Csaba Pantics și Levente Pantics apar cu fețele acoperite în materialul Sky News, în care descriu și manipulează armele de foc oferite spre vânzare.
 
În acest caz, procurorii DIICOT au transmis săptămâna trecută autorităților britanice cererea de audiere a jurnaliștilor de la Sky News, potrivit unor surse judiciare. Cel mai probabil audierea va avea loc în Marea Britanie.
 
Trei membri ai echipei de la postul de televiziune britanic care au participat la realizarea reportajului au fost puși sub urmărire penală de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunii de comunicare de informații false.
 
Extinderea și începerea urmăririi penale față de cei trei a fost dispusă de procurorii DIICOT pe data de 11 august.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii