Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie de ultim moment a Tribunalului Constanța Pastilă amară pentru Nicușor Constantinescu

ro

18 Dec, 2014 13:11 2666 Marime text
Azi, judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, a respins, ca nefondată, cererea lui Nicușor Daniel Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, de modificare a obligaţiei de a nu lua legătura şi de a nu comunica cu martorii şi experţii din dosarul în care este acuzat de subfinanțarea Centrului Militar Zonal. Tot Iulia Cezara Suciu a respins și solicitarea lui Nicușor Constantinescu de a lua legătura cu personalul centrului mai sus precizat direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni impusă în cadrul controlului judiciar. Deciziile mai sus precizate nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanța. Următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

„În perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, cu ştiinţă și în exercitarea atribuţiilor care decurgeau din calitatea de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în mai multe rânduri nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile potrivit art.76 din Legea nr.446/2006. Potrivit acestui articol “ consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului.(…)”.
Astfel, în raport de funcţia publică deţinută, inculpatul nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituții. De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii“, conform Direcției Naționale Anticorupție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii