Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia CNA OTV mai poate emite doar până pe 4 iulie

ro

10 Apr, 2012 18:51 1415 Marime text

CNA a decis, marti, sa injumatateasca din nou perioada de licenta pentru postul OTV, din cauza publicitatii politice facute de acest post Partidului Poporului-Dan Diaconescu si pentru alte incalcari ale legii. Este a doua astfel de decizie luata de CNA dupa cea din 27 martie, cand licenta a fost redusa cu sase luni, pana la 28 septembrie. Dupa decizia de astazi, licenta OTV mai este valabila pana la 4 iulie. Votul membrilor CNA a fost unanim.
CNA a luat decizia pe baza unei monitorizari a materialelor de publicitate politica difuzate de OTV in perioada 29 martie - 8 aprilie, ce au cuprins intalniri pe care Dan Diaconescu le-a avut cu cetateni din diverse localitati.
Pe 27 martie,CNA decisese pentru prima data sa injumatateasca perioada de licenta pentru postul OTV, din cauza publicitatii politice difuzate de acest post - cea mai aspra sanctiune pe care o putea lua intr-un astfel de caz. Perioada de licenta ar fi trebuit sa expire la 1 aprilie 2013, dar, dupa decizia din 27 martie a CNA, a fost redusa pana la 28 septembrie 2012. Dupa incetarea perioadei de licenta, postul mai poate functiona doar daca obtine de la CNA prelungirea licentei.
Potrivit Legii Audiovizualului, un post poate fi sanctionat cu injumatatirea perioadei de licenta daca, in prealabil, a fost sanctionat de cel putin doua ori cu obligatia de a difuza timp de trei ore, intre 18.00-21.00, doar textul sanctiunii CNA. Pe 27 martie, Narcisa Iorga, membru CNA, arata ca din momentul in care postul a fost autorizat OTV a avut 9 sanctiuni de intrerupere cu 10 minute si 7 sanctiuni cu intererupere de 3 ore
Dan Diaconescu mai detine si postul DDTV (Direct Digital TV, operat de Telecroma Media SRL din 2005).

Sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-11964498-cna-repeta-cea-mai-aspra-sanctiune-pentru-otv-injumatatirea-perioadei-licenta-postul-televiziune-mai-pote-emite-pana-4-iulie.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii