Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău participă la Comitetul European al Regiunilor de la Bruxelles

ro

10 Oct, 2017 17:04 1897 Marime text
Astăzi și mâine, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, participă la lucrările celei de-a 125-a sesiuni plenare a Comitetului European al Regiunilor, ce se desfășoară la Bruxelles.

Structurat pe parcursul a trei zile, în perioada 9-11.10.2017, evenimentul se bucură de participarea și alocuțiunile președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a președintelui Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, a comisarului european pentru politici climatice și energie, Miguel Arias Cañete, a președintelui Conferinței primarilor din Statele Unite, Mitch Landrieu, precum și a primarului orașului Paris, Anne Hidalgo.

Sesiunea are ca teme prioritare perspectiva regiunilor și a orașelor din Uniunea Europeană, finanțarea combaterii schimbărilor climatice, evaluarea periodică a punerii în aplicare a politicilor de mediu, sisteme de transport inteligente cooperative, reforma sistemului de resurse proprii, reziliența în cadrul acțiunii externe a U.E., protecția copiilor migranți, dimensiunea socială a Europei, reabilitarea antiseismică a parcului imobiliar și a infrastructurii, construirea unei economii europene a datelor.

Evenimentul se va încheia cu adoptarea Rezoluției privind semestrul european 2017 și perspectiva asupra analizei anuale a creșterii 2018.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este Adunarea U.E. a reprezentanților locali și regionali, alcătuit din 350 membri – președinți de consilii regionale, primari sau reprezentanți aleși ai regiunilor și orașelor – din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Primarul Decebal Făgădău este membru titular al CoR și participă la cea de-a 125-a sesiune plenară în calitate de reprezentant al municipiului Constanța.

Sursă foto: Primăria municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii