Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău o cheamă în Instanță pe avocata Ioana Focșa

ro

14 Jan, 2016 12:56 4995 Marime text
 
Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat, la secția civilă, un dosar în care municipiul Constanța, prin primar, reprezintă partea reclamantă, iar cabinetul avocatei Ioana Focșa reprezintă calitatea de pârât.
 
Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanței, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, despre ce este vorba în acest dosar.
 
„Municipiul Constanța a avut un contract de asistență juridică necesară pentru fundamentarea deciziilor pe care reprezentantul Consiliului Local în Consiliul de Administrație APMC trebuia sa le ia. Consiliul Local, pe vremea când era acționar, ca doamna Marcela Frigioiu să fie reprezentant în Consiliul de Administrație al APMC. Întrucât temele erau diverse, s-a apelat la acest contract de asistență juridică. Cu alte cuvinte, avocata Ioana Focșa consilia reprezentantul municipiului în cadrul Consiliul de Administrație APMC”, a declarat Făgădău.
 
Primarul interimar al Constanței a precizat că acest contract nu ar fi trebuit să fie plătit din banii municipalității.

„Curtea de Conturi a considerat că acest contract de asistență juridică nu trebuia plătit din banii municipalității. Prin urmare, ni s-a lăsat dispoziție să îndreptăm aceste erori. Am apelat la Instanță pentru ca aceasta să dispună dacă municipiul are de recuperat sume de la doamna avocat Ioana Focșa și cine ar trebui să plătească aceste sume.
 
Valoarea întregului contract este considerată ca fiind suma ce trebuie recuperată de către municipiu. În momentul în care am apelat la asistență juridică, Consiliul Local încuviințat acest lucru”, a explicat Decebal Făgădău pentru ZIUA de Constanța.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 24 februarie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alice 14 Jan, 2016 15:12 Voi nu aveti juristi la Primarie?!! E simplu, Primaria trebuie sa plateasca.