Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dean Thompson, la vernisajul expoziţiei “România în Afganistan - 12 ani de parteneriat strategic româno-american”

ro

24 Oct, 2014 13:07 1233 Marime text
Sala Radio a găzduit azi vernisajul expoziţiei “România în Afganistan - 12 ani de parteneriat strategic româno-american”, care cuprinde fotografii realizate de corespondenţii de război ai Radio România.
 
Timp de 12 ani, Armata Română a luptat alături de marile armate ale lumii, într-un loc în care istoria se scrie în fiecare clipă cu sânge, iar militarii români şi-au făcut datoria la peste 5.000 de kilometri de casă, câştigând respectul şi admiraţia partenerilor de coaliţie.
 
“Sunt onorat să particip la vernisajul acestei expoziţii. Ne aflăm aici pentru a cinsti contribuţia României în cei 12 ani de luptă în Afganistan şi a sărbători consolidarea Parteneriatului Strategic Americano-Român. În timpul petrecut în Afganistan, SUA şi România au colaborat pentru a oferi poporului afgan speranţă şi şansa unui viitor mai sigur. Această expoziţie de fotografie ne reaminteşte eforturile susţinute şi sacrificiile făcute pentru construirea unui Afganistan mai paşnic. Fără îndoială, România a demonstrat forţă, abilitate şi curaj extraordinare în cei peste 10 ani de misiune în Afganistan. Aşa cum a spus vicepreşedintele Biden în timpul vizitei sale în România, nicio misiune nu a fost prea periculoasă pentru trupele române”, a afirmat Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la Bucureşti, prezent la eveniment.
 
De la imaginile document cu primul câmp românesc din Kandahar, realizate de Mario Balint şi Radu Dobriţoiu, şi până la instantaneele cu ultimul batalion românesc de manevră surprinse de Ilie Pintea, cele 50 de fotografii expuse marchează şi paşii făcuţi de cea mai veche corporaţie media din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii