Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Pompierilor, vă prezentăm un salvator de onoare

ro

13 Sep, 2016 16:17 1992 Marime text
În fiecare an, pe 13 septembrie, este marcată Ziua Pompierilor prin care cinstim eroismul celor care zilnic își riscă viața pentru a salva vieți. Pompierii salvatori sunt eroii anonimi care vin în ajutorul semenilor ori de câte ori aceștia se găsesc în situații limită.  

Acestea fiind zise, vă prezentăm salvatorul de onoare al anului Plutonier major Viorel Daniel Șușu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova.

În data de 3 februarie a.c., plutonierul major Viorel Daniel Șușu a salvat viața unui copil de 9 ani și a altor două persoane căzute în apa înghețată a unui lac din municipiul Câmpina. „Aflat în componența echipajului de prim ajutor solicitat prin 112, colegul nostru nu a mai așteptat sosirea la fața locului a echipei de scafandri și a sărit în apă pentru a-i recupera”, transmite IGSU.

Prin actul său de curaj, a reușit aducerea victimelor la mal și stabilizarea acestora. În acel moment s-a creat o legătură de suflet între salvator și cele trei persoane, care astăzi trăiesc datorită lui.

Plutonierul major Viorel Daniel Șușu este angajat la ISU Prahova din anul 2007 și își desfășoară activitatea ca subofițer operativ principal în cadrul Detașamentului de pompieri Câmpina.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii