Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Constanţa la Nădlac cu maşina în şapte ore. Când va fi posibil?

ro

24 Apr, 2012 21:49 1428 Marime text

850 de kilometri, distanţa dintre Constanţa şi Nădlac, parcursă în 6-7 ore cu maşina. Pare, într-adevăr, un vis îndepărtat. Sau nu?

O autostradă care să traverseze România de la vest la est, între Nădlac şi Constanţa, ar putea fi gata în 2016, dacă Ministerul Transporturilor îşi va respecta termenele promise recent. Cea mai mare necunoscută a rutei de circa 850 de kilometri dintre vestul şi estul ţării, care se suprapune Coridorului IV paneuropean, era până nu demult tronsonul Sibiu-Piteşti.

Dacă timp de câţiva ani pentru această autostradă de 116 kilometri, considerată dificil de realizat pentru că străbate munţii, se vehicula varianta parteneriatului public-privat, la începutul acestui an Ministerul Transporturilor a decis că cea mai potrivită soluţie pentru finanţarea autostrăzii Sibiu-Piteşti va fi atragerea de fonduri europene din exerciţiul 2014-2020. "Execuţia lucrărilor (la Sibiu-Piteşti - n.red.) va dura trei ani, fiind estimată a se finaliza în 2016", spune Daniela Drăghia, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

 http://www.zf.ro/zf-24/de-la-constanta-la-nadlac-cu-masina-in-sapte-ore-cand-va-fi-posibil-9568990

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii