Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce ţin morţiş să intre în conducerea unor servicii de utilităţi publice Cine-i scapă pe primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene de ANI

ro

29 Apr, 2013 01:36 1563 Marime text
Şase deputaţi PSD - Axente Ioan (Sibiu), Gheorghe Frăţiciu (Sibiu),  Roman Gheorghe (Sibiu), Marian Neacşu (Ialomita), Florin Iordache (Olt) şi Covaci Dorel (Timişoara) - au depus în data de 8 aprilie la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă privind completarea şi modificarea legii administraţiei publice (215/2001). 
Iniţiativa a fost lansată cu două săptămâni înainte ca Agenţia Naţională de Integritate să anunţe verificarea a şase nume grele din politică, din care trei au fost acuzate tocmai de incompatibilitatea pe care parlamentarii vor să o elimine.  
ANI a anuntat, miercuri, 24 aprilie, ca Primarul Sibiului, Klaus Johannis si presedintii Consiliilor Judetene din Brasov , Aristotel Cancescu si din Constanta, Nicusor Constantinescu, sunt incompatibli deoarece au ocupat în paralel, încălcând legea, atât funcţia de primar sau presedinţi  de CJ cât şi cea  de reprezentant al municipalităţii în cadrul unor servicii de utilităţi publice.
Citeşte şi Cum a sapat un baron PSD groapa unor primari PDL. Cine a cazut in ea
Contactat de HotNews.ro, deputatul PSD de Sibiu, Gheorghe Roman, a declarat că acuzaţiile ANI de incompatibilitate sunt incorecte, că legea trebuie clarificată şi că iniţiativa legislativă nu are legătura cu verificările anunţate de ANI. 
Inca o dovada a mizei uriase este razboiul denunturilor de la Constanta.Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a trimis în 2011, cand era în opoziţie, o sesizare la ANI prin care cerea să constate starea de incompatiblitate a şapte primari, acuzându-i că ocupă în mod ilegal funcţia de reprezentanţi în consiliul de administraţie RAJA Constanţa, deşi el însuşi ocupase această funcţie în perioada 2008 – 2009. Din acest motiv, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost declarat, la rândul său, incompatibil de ANI.
Mai multe pe hotnews.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii