Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu putem trece frontiera doar cu o copie de pe buletin? Iată ce acte ne trebuie de fapt

ro

22 Jul, 2016 10:35 20644 Marime text
Lejeritatea cu care se poate trece acum frontiera de stat ne poate face uneori să uităm că este, totuși, nevoie să prezentăm anumite acte la control.

Totuși, câți dintre noi nu preferăm să ne plimbăm mai degrabă doar cu niște copii ale actelor de identitate și nu numai la noi, din teama de a nu pierde originalele ori de a nu ni se fura?

Cu toate acestea, mulți dintre cei ajunși la frontiera de stat pentru o scurtă drumeție până în Bulgaria, să spunem (dacă tot este așa de aproape de Constanța), au avut surpriza să fie întorși din drum de agenții Poliției de Frontieră în momentul în care au dorit să treacă granița doar cu o copie de pe buletin. Întrebarea este de ce nu sunt acceptate copiile actelor, mai degrabă decât să riscăm ca originalele să ne fie furate ori pierdute într-o țară străină, de pildă?

Răspunsul vine chiar de la Poliția de Frontieră. Iată mai jos explicația oficială a autorităților:

„La controlul de frontieră este verificată valabilitatea documentelor, fapt pentru care cartea de identitatea / pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original“, spun reprezentanții instituției.

Iar pentru a nu avea probleme data viitoare când încercăm să ajungem peste ganiță chiar și pentru o foarte, foarte scurtă plimbare, iată care sunt documentele pe care trebuie să le avem la noi la controlul de la frontieră:

„La controlul de frontieră, alaturi de cartea de identitatea/pasaport si permisul de conducere, trebuie să prezentaţi pentru autoturismul pe care-l conduceti, certificatul de înmatriculare valabil al acestuia şi Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA“, ne spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Și pentru a nu avea dubii cu privire la autoritățile îndreptățite să ne ceară documentele, este de precizat că acestea sunt „cele cu atribuţii de control la trecerea frontierei, precum şi cele cu atribuţii privind respectarea regimului circulaţiei rutiere“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii