Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a fost arestat Theodor Berna? Vezi motivarea magistraților

ro

22 Aug, 2014 23:59 2211 Marime text
În motivarea arestării lui Theodor Berna se arată că acesta a folosit fraudulos Tehnologica Radion pentru a obţine bani din evaziune şi simulări de tranzacţii imobiliare, având un mod ingenios de eludare a statului, prin încheierea succesivă de contracte, pentru a da aparenţă de legalitate unor infracţiuni, scrie Mediafax.

„Privarea de libertate a inculpatului este necesară din cauza pericolului pe care îl reprezintă inculpatul prin faptele sale reflectate în modul ingenios şi complex de săvârşire a infracţiunilor, a persoanelor fizice şi juridice atrase în lanţul comercial fictiv, maniera ingenioasă de eludare a statului şi a intereselor sale legitime, valoarea mare a cuantumului sumelor de bani evazionate în dauna bugetului statului precum şi al sumelor ce fac obiectul infracţiunii de spălare de bani, caracterul repetitiv al acţiunilor/actelor materiale comise", a notat judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus arestarea lui Berna, mai transmite Mediafax.

„Pericolul concret pe care îl prezintă lăsarea în libertate a inculpa rezidă din faptul că în contextul actual faptele săvârşite de către acesta, cuantumul prejudiciului, modalităţile de săvârşire a acestora prezintă pericol concret în condiţiile în care România s-a angajat în faţa organismelor internaţionale să desfăşoare o luptă reală împotriva evaziunii fiscale si spălării banilor. În acest sens Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a statuat prin Hotărârea nr. 69/28.06.2010 că evaziunea fiscală este de natură a aduce atingere securităţii naţionale prin influenţarea negativă a sumelor colectate la bugetul consolidat al statului", arată magistratul în documentul citat.

Amintim că Theodor Berna controlează companiile de construcţii Tehnologica Radion şi Teloxim Con. Omul de afaceri a fost arestat preventiv în data de 19 august, de Tribunalul Prahova, într-un dosar în care este cercetat alături de mai mulţi afaceriști pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceștia ar fi creat un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro.

sursă foto: novaciranca.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii