Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Bobotează Zece militari și zece scafandri ai Forțelor Navale, pregătiți să recupereze crucile din apele mării

ro

05 Jan, 2016 11:58 1900 Marime text
Marinarii militari din Forțele Navale vor participa miercuri, 6 ianuarie,  la ceremoniile religioase din Constanța și Brăila, ocazionate de sărbătoarea Botezului Domnului.
 
La Constanța, peste 150 de militari din cadrul Forțelor Navale vor participa la pregătirea și desfășurarea activităților dedicate sărbătoririi Bobotezei.
 
Muzica Militară a Forțelor Navale și Garda de Onoare vor însoți procesiunea care va porni de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel spre faleza Cazinoului.
 
Două ambarcațiuni tip Bombard și un echipaj format din 10 militari și 10 scafandri înotatori din structurile Centrului de Scafandri vor asigura buna desfășurare a ceremonialului de binecuvântare și
sfințire a apelor, în timpul aruncării și recuperarii crucii din apa mării.
 
 De asemenea, marti, 5 ianuarie, incepand cu ora 11.00, o echipa formata din 10 militari din cadrul Centrului de Scafandri se va deplasa la malul Dunarii, in zona Capitaniei Hârsova, pentru a veni in sprijinul comunitatii si autoritatilor locale,  asigurand activitatile de la schitul „Podromita” unde, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfintire Mare a apei si va arunca trei cruci in apa Dunarii, pentru a fi recuperate de credinciosi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii