Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De astăzi, inspectorii ANSVSA încep controale specifice perioadei sărbătorilor de iarnă

ro

27 Nov, 2015 14:24 1454 Marime text
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) de la nivel central și teritorial vor forma echipe mixte cu reprezentanții Inspectoratului General de Poliție care vor controla atât mișcarea animalelor, cât și trasabilitatea produselor alimentare, începând de vineri și până pe 4 ianuarie 2016.
 
ANSVSA precizează, într-un comunicat, că, în apropierea sărbătorilor de iarnă, a dispus demararea controalelor specifice acestei perioade și aplicarea unor măsuri suplimentare, toate cu scopul de a proteja sănătatea publică și interesele consumatorilor. O parte dintre aceste acțiuni se vor realiza împreună cu reprezentanți ai altor instituții abilitate, în trafic, pentru depistarea transportatorilor care nu respectă normele legale privind transportul animalelor sau al produselor alimentare, dar și în unitățile de alimentație publică.

O altă măsură dispusă de conducerea ANSVSA este organizarea unui serviciu de permanență, în perioada 1 decembrie 2015 - 10 ianuarie 2016, la nivelul întregii rețele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Instituția precizează că această decizie a fost luată pentru a facilita cetățenilor fie accesul la informații, fie pentru a sesiza nereguli din domeniul siguranței alimentelor.
Un alt motiv pentru organizarea serviciului este cel reprezentat de alerta privind creșterea nivelului de risc pentru pesta porcină africană, generat de confirmarea acestei boli în Ucraina.

"Ținând cont de faptul că examinarea cărnii provenită de la porcii sacrificați în vederea depistării trichinelozei este obligatorie, programul de lucru pentru efectuarea examenului trichineloscopic va fi extins înaintea Crăciunului și va fi conceput pentru ca toți cetățenii să poată efectua această testare. Începând cu data de 7 decembrie, DSVSA județene vor informa publicul despre centrele unde se pot face examene trichineloscopice, precum și  programul de lucru al acestora", se mai spune în comunicat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii