Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Davide Bigoni, Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ovidius" Constanţa

ro

01 Dec, 2014 12:30 1471 Marime text
La propunerea Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Senatul Universității „Ovidius” din Constanța acordă înaltul titlu de Doctor Honoris Causa profesorului Davide Bigoni, de la Universtatea de Trento, Italia. Festivitatea va avea loc în data de 3 decembrie, de la ora 12.00, la Sala Senatului (Campusul Universitar, Aleea Universității nr.1, et.1).
 
Totodată, prof.univ.dr.ing. Davide Bigoni va susține conferința „Theory vs. Experiments in Nonlinear Solid and Structural Mechanics”, precum și lansarea cărții „Nonlinear Solid Mechanics – Bifurcation Theory and Material Instability”, apărută la Cambridge University Press. Manifestarea va avea loc pe data de 2 decembrie, de la ora 12.00, în sala AB1 (sediul din B-dul Mamaia nr. 124, Clădirea Bibliotecii Virtuale, parter).
 
Profesor universitar doctor inginer Davide Bigoni este un ilustru reprezentant al şcolii de inginerie mecanică.  O particularitate a demersului său de cercetare o reprezintă viziunea mai largă în abordarea problemelor de mecanica solidelor și structurilor, ca o combinație a modelării matematice, cu simularea numerică și validarea experimentală.
                          
În prezent, este profesor titular la Universitatea Trento și Directorul  grupului de Mecanica Solidelor și a Structurilor - cel mai renumit din Italia și printre cele mai puternice din lume.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii