Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

David Cameron a anunţat că va demisiona „E timpul pentru o nouă conducere şi un nou premier“

ro

24 Jun, 2016 11:39 2359 Marime text
David Cameron, premierul Marii Britanii, a făcut declaraţii, după rezultatul votului, anunţându-şi retragerea şi explicând că va încerca să „stabilizeze această navă" în următoarele câteva săptămâni.

„Voinţa britanicilor este o instrucţiune care trebuie respectată. Nu trebuie să existe nicio îndoială în privinţa rezultatelor. Vreau să îi asigur pe investitori că nu va exista nicio problemă în privinţa economiei Marii Britanii. Trebuie să restaurăm puterea economică a Marii Britanii. De aceea am format un guvern, de aceea am declanşat referendumul în Scoţia şi un referendum în relaţia cu UE. Nu mi-am ascuns convingerea că UK este mai puternică şi mai sigură în Uniunea Europeană, dar cetăţenii Marii Britanii au ales astfel. Voi face tot ce îmi stă în putere să stabilizez această navă în următoarele săptămâni şi luni. Nu e o decizie luată uşor. E timpul pentru o nouă conducere şi un nou premier până în luna octombrie. Un nou premier va negocia ieşirea din Uniunea Europeană şi va putea activa articolul 50“, a declarat David Cameron.

David Cameron a mulţumit celor care s-au ocupat de campania sa şi a explicat că este foarte mândru de realizările sale ca prim ministru şi a precizat că are încredere că Marea Britanie va şti să supravieţuiască în afara Uniunii Europene şi că va găsi o cale să facă asta.


Sursa: bbc.com
Sursa foto: independent.co.uk
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii