Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cazul fuziunii Datoria de aproape 200 de milioane de lei a RADET către CET sa va stinge

ro

30 Mar, 2015 11:02 1799 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa se reuneşte azi, de la ora 12.00, în şedinţa ordinară a lunii martie. În acest context, vor fi dezbătute, printre altele, un proiect de hotărâre privind aprobarea dizolvării voluntare şi a lichidării societăţii RADET Constanţa SA, un altul privind implementarea Memorandumului Guvernului din 27 martie 2013 şi a crării SACET integrat în municipiul Constanţa, prin emiterea acordului pentru preluarea condiţionată de către municipiul Constanţa a acţiunilor statului roman la Electrocentrale Constanţa SA, precum şi un proiect legat de implementare a memorandumului mai sus menţionat şi a creării SACET (Serviciul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică) “prin actualizarea inventarului domeniului public al municipiului Constanţa cu privire la reţelele de termoficare, cu instalaţiile, terenurile şi construcţiile aferente, conform paragrafului III, pct. 4 al anexei la Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, în vederea transmiterii acestora în administrarea Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanţa”. Nu mai puţin important, proiectul cu numărul 18, care va fi dezbătut tot în cadrul şedinţei de luni, priveşte implementarea acestui memorandum şi crearea SACET integrat „prin aprobarea reorganizării Regiei Autonome de Distribuire a Energiei termice Constanţa şi transformarea în societate conform prevederilor Legii nr. 31/1990”.
Administraţia publică locală intenţionează, de fapt, integrarea CET-ului şi a RADET în SACET. Ce se va întâmpla însă în această situaţie cu datoria pe care RADET Constanţa o are către CET? Potrivit declaraţiilor lui Gheorghe Enache, aceasta se va stinge. "Dacă două unităţi fuzionează, datoria se şterge. Ei au de dat, noi avem de primit. Datoriile către bugetul de stat şi furnizori rămân aceleaşi, dar cea către CET se va stinge, nu mai ai ce să ceri", a declarat directorul Electrocentrale Constanţa, cunoscută încă sub numele de CET.
Amintim că la începutul acestei luni Gheorghe Enache declara, într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa: "La ora aceasta, 13 martie 2015, RADET Constanţa are o datorie de 197,7 milioane de lei, în care intră şi factura lunii februarie 2015, factură care este în sumă totală de 25,3 milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii