Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Darius Vâlcov, menținut sub control judiciar

ro

29 Feb, 2016 20:51 1862 Marime text
 
Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, inculpat pentru infracțiuni de corupție într-un dosar aflat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) rămâne sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistrații instanței supreme la termenul de astăzi.
 
Potrivit soluției, ”se menține măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpații Vâlcov Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Șușală Lucian Petruț, Timofte Petre Bogdan și Tomescu Constantin Cristian". Această decizie nu este contestată, ea putând fi contestată.
 
Tot la termenul de astăzi magistrații ICCJ au amânat cauza în care Vâlcov, Prina (fost primar al municipiului Slatina), Lucian Șușală (fost director la o societate aparținând Consiliului Local Slatina) și oamenii de afaceri Bogdan Timofte și Cristian Tomescu sunt inculpați pentru infracțiuni de corupție și au fixat un nou termen de judecată pe 15 martie.
 
Dosarul aflat pe rolul ICCJ în care Vâlcov, Prina, Șușală, Timofte și Tomescu sunt inculpați are ca obiect infracțiuni de corupție precum și traficul de influență, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea de bani, infracțiuni de evaziune fiscală.
 
Amintim că anul trecut, luna mai, fostul ministru Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. El a fost acuzat de DNA de trafic de influență pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din orașele Slatina, Scornicești și Potcoava.
 
Darius Vâlcov mai este trimis în judecată pentru fapte de corupție și într-un dosar având ca obiect luarea de mită, ce se va judeca la Tribunalul Olt și care are termen în ziua de 9 martie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii