Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Oficial Darius Vâlcov, adus la DNA pentru un nou dosar

ro

03 Jun, 2015 12:50 2104 Marime text
Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a fost adus astăzi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru un nou dosar.

Potrivit unor surse judiciare, lui Vâlcov i se vor comunica noi acuzații de trafic de influență.

UPDATE 1, ora 12.53. Oficial DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de:
 
VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, la data faptei senator, cu privire la săvârşirea infracțiunii de trafic de influenţă.
 
În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localități din județul Olt, suspectul Vâlcov Darius Bogdan i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea comercială reprezentată de omul de afaceri, în urma încheierii contractului cu S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei. Banii au fost pretinși în schimbul intervenţiei suspectului Vâlcov Darius Bogdan pe lângă factori de decizie din cadrul S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., astfel încât societatea pe care o reprezenta denunțătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp.

Ulterior, suspectul Vâlcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, în două tranșe (în luna septembrie 2014 și în luna februarie 2015).
 
Suspectului Vâlcov Darius-Bogdan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
În dosar se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii