Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniela Mihaela Chiru, director din Primăria Năvodari, la judecată cu ANI

ro

27 Jun, 2016 05:51 2686 Marime text
Pe rolul Curții de Apel Constanța- Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul cu număr unic 409/36/2016 din 24.06.2016, având ca obiect conflict de interese/incompatibilitate - constatate de ANI.
 
În cauză reclamant este Daniela Mihaela Chiru, director din Primăria Năvodari, iar pârât Agenția Națională de Integritate.
Până la ora editării acestei știri nu se stabilise un prim termen de înfățișare.

În fond despre ce este vorba.
La data de 2 iunie anul curent Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis un comunicat prin care spune că inspectorii instituţiei au constatat, în cazul Danielei-Mihaela Chiru, director executiv în cadrul Primăriei Orașului Năvodari, județul Constanța, starea de incompatibilitate precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.
 

”1) Chiru Daniela-Mihaela, director executiv în cadrul Primăriei Orașului Năvodari, județul Constanța s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 septembrie 2010 – 12 septembrie 2013, întrucât a exercitat simultan cu funcția publică și funcția de vicepreședinte în cadrul Organizației Orășenești de Femei PSD Nãvodari. 
 
Chiru Daniela-Mihaela a încălcat, astfel, dispozițiile art. 98, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcționarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice și să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic” și dispozițiile art. 44, alin. (1) din Legea nr. 188/1999, potrivit căruia „funcționarilor publici le este interzis sã ocupe funcții de conducere în structurile sau organele de conducere, alese sau numite, ale partidelor politice, definite conform statutului acestora, ale organizațiilor cărora le este aplicabil același regim juridic ca și partidelor politice sau ale fundațiilor ori asociațiilor care funcționează pe lângă partidele politice”
 
De asemenea, întrucât persoana evaluată nu a menționat deținerea funcției de vicepreședinte  în cadrul Organizației Orășenești de Femei PSD Năvodari în declarațiile de interese depuse la datele de 14 iunie 2011 și 14 iunie 2013, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecătoria Constanța în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Chiru Daniela-Mihaela a infracțiunii de fals în declarații, prevăzutã de art. 326 din Codul Penal al României.


Acum s-a ajuns in instanță. Care va da dreptate uneia din părți. Vom vedea care. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii