Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Morar rămâne la Curtea Constituțională

ro

16 Sep, 2014 23:23 1840 Marime text
 
Curtea Constituţională a României a decis că, în cazul numirii judecătorilor CCR prin decret prezidenţial, condiţia de înaltă competenţă profesională nu poate fi cenzurată de instanţă.

Astfel, un tribunal se poate pronunţa doar asupra condiţiilor obiective de numire a judecătorului la CCR, anume studii de drept şi experienţă în domeniul juridic de minim 18 ani. Decizia CCR a fost adoptată în unanimitate.

Această dcizie vine după ce, Asociația Magistraților din România a contestat în sintanță decretul prin care Traian Băsescu l-a numit pe fostul prorucor-șef al DNA, Daniel Morar, în calitate de judecător al Curții Constituționale.

AMR susţine că, pe vremea când era procuror, Morar a comis mai multe erori grave, printre care şi arestarea unor persoane care ulterior au fost achitate. Din acest motiv, Daniel Morar nu ar întruni calităţile profesionale pentru a fi desemnat la CCR, scrie România TV în ediția sa online.

În 25 martie 2013, Daniel Morar a fost numit de preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani, începând din 9 iunie.
 
Sursa foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii