Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Din cauza contractelor Expertissa SRL. Ce spune directorul ACN Daniel Georgescu, şeful CN ACN, a pierdut procesul cu ANI

ro

27 Mar, 2015 08:05 3822 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a respins ieri acţiunea modificată ca nefondată, în dosarul în care Daniel Georgescu, şeful Administraţiei Canalelor Navigabile se afla în proces Cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Menţionăm că, în 2013, ANI a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că „În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că GEORGESCU DANIEL s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatelor de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiul Constanța, judeţul Constanța, a încheiat cu Primăria Municipiului Constanța, precum și cu alte instituții subordonate primăriei, diverse contracte în valoare totală de 297.441 Lei (aprox. 67.600 Euro), prin intermediul SC EXPERTISSA CONSTANȚA SRL (societate în cadrul căreia deține calitatea și funcția de asociat și administrator), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”.

UPDATE 1, ora 09.30

Directorul General al CN ACN ne-a declarat că faptele pentru care a fost declarat incompatibil în acest dosar au avut loc cu aproximativ 2 – 3 ani înainte de a deveni consilier municipal.
 
„ANI mi-a deschis două procese. Primul, în 2010, proces pe care l-am câştigat. Cel de-al doilea, cel din 2013, culmea, am fost declarat incompatibil deşi faptele au avut loc cu 2 – 3 ani înainte de a deveni eu consilier municipal. În momentul în care s-au întâmplat aceste lucruri, eu eram plecat din ţară. Cei de la Experissa au printat nişte scrisori pe care le-au trimis cetăţenilor, iar factura a fost de 1.200 de lei. Eu eram judecat în momentul de faţă pentru această factură de 1.200 de lei. Iar eu nu am ştiut acest lucru. Asta a fost singura vină a mea, că nu am ştiut.”, a declarat Daniel Georgescu, în această dimineaţă, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.

Citeşte şi
Contractele Expertissa au intrat în vizorul ANI Consilierul local PSD Daniel Georgescu, declarat incompatibil

Procurorii DNA, pe urmele rezoluţiei Curţii de Conturi: Legăturile de afaceri dintre Fundaţia Fantasio şi firma Taste-It Events (document)

Romaniacurata.ro: Expertissa SRL, firmă apropiată unui consilier al lui Nicuşor Constantinescu, implicată în dosarul Microsoft 

CNACN - contracte atribuite direct firmei în care a fost asociat însuşi directorul companiei 

Expertissa SRL, afaceri cu Primăria Constanţa: Curtea de Apel tranşează procesul lui Daniel Georgescu împotriva ANI 

Expertissa Constanţa şi Soti Cable Neptun, încă un contract de sute de mii de lei cu judeţul Constanţa (document) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii