Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Fenechiu, despre amenzile ce le pot primi oamenii dacă fumează în propria casă

ro

22 Dec, 2015 19:13 2856 Marime text
 
Daniel Fenechiu, deputatul care a sesizat Curtea Costitutionala în legătură cu legea anti-fumat, a declarat că aceasta interzice inclusiv fumatul în propriul apartament.
 
În acest mod, la cum este formulată legea, cei care fumează în casă sunt pasibili de amendă.
 
Tot el precizează faptul că acesta este unul dintre motivele pentru care a contestat legea la CCR.  
 
„Este o inepţie juridică - reglementarea spaţiului public închis. Spaţiul public închis este orice spaţiu, indiferent de formă de proprietate, inclusiv un spaţiu privat care este destinat utilizării colective. Adică mai pe româneşte dacă dumneavoastră cu soţul, cu prietenii locuiţi într-o încăpere este spaţiu colectiv, deci nu puteţi fuma în casă. Problema e că va poate face plângere un vecin şi amendă este de la 100 la 500. Poate fi n carusel al bătăii de joc şi poţi să iei 15 amenzi pe luna că li-a venit unui vecin puţin fum pe la ţeavă de la calorifer sau v-a văzut fumând”, a precizat Daniel Fenechiu, notează știripesurse.ro.
 
Însă, aceasta nu este singurul aspect contestat, un altul făcând referire la interdicţia de a se comercializa trabucuri la bucată şi prevederea de a face spaţii speciale pentru fumători doar în aeroporturi - sunt de asemenea contestate.
 
„Bătaia de joc a situaţiilor de excepţie - una este în puşcăriile de mare risc, în celule şi a două este în aeroporturi în spaţii special amenajate. Să mă ierte Dumnezeu e o discriminare. Adică aia care sunt mai periculoşi, puşcăriaşii, au dreptul să fumeze, iar aia mai puţin periculoşi nu au dreptul să fumeze? A două discriminare este între cetăţeni - cei din aeroport vor putea fuma, cei care nu sunt în aeroport nu vor putea fuma. De ce nu se pot înfiinţa în România Cigar Lounge-uri, spaţii de degustat produse de tutun, spaţii pentru fumat. Noi ne dorim să fim mai catolici decât Papa. Nu ne opunem interzicerii fumatului în spaţiile publice, dar hai să definim spaţiul public. Casă mea nu poate fi spaţiu public”, a completat deputatul, mai scrie știripesurse.ro.  
 
În cazul în care CCR va admite această sesizare există posibilitatea să apară spaţii publice destinate fumatului.
 


Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • emanuel 08 Jan, 2016 21:32 ... poate eu, nu inteleg, dar cum e posibil sa se comercialzeze tigari, trabucuri sau tutun de pipa, etc, dar nu ai voie sa fimezi in propria ta casa ???? idiotenia asta , cine a produs-o ????