Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Botănoiu, secretar de stat în MADR “Operatorii sunt mult mai interesați să vină în Constanța, decât în Bulgaria sau în oricare port din Ucraina sau Rusia”

ro

26 Jan, 2015 13:18 2395 Marime text
Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că România trebuie să înceapă cadastrarea terenurilor agricole deoarece, din 2020, plățile în agricultură se vor face pe exploatație și nu pe unitatea de suprafață.

Oficialul MADR susține că în sectorul irigațiilor este nevoie de un acord politic astfel încât un procent de 3-4% din bugetul Ministerului Agriculturii să fie alocat anual pentru infrastructura principală de irigații.
 
Acesta vorbește și despre fiscalitatea din sector, promovarea produselor alimentare românești și starea culturilor agricole.
 
 „Cu fondurile pentru promovare nu putem merge pe export de cereale, deși suntem recunoscuți în portul Constanța cu o infrastructură de peste un milion de tone. Avem o logistică foarte bună, care depășește de peste patru ori capacitățile Rusiei ca infrastructură și logistică în Marea Neagră. Ca atare, operatorii sunt mult mai interesați să vină în Constanța, decât în Bulgaria sau în oricare port din Ucraina sau Rusia. În ultima perioadă, scăderea euro față de dolar a crescut competitivitatea produselor exportate în euro, ca atare produsele europene, în special orzul și grâul, și-au găsit clienți.”, a declarat Daniel Botănoi pentru Agerpres.

Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii