Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Nica, in locul lui Dragnea la Ministerul de Interne

ro

04 Feb, 2009 11:27 785 Marime text

Dan Nica este opţiunea PSD pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, liderii PSD împărtăşind opţiuni diferite în ceea priveşte păstrarea acestuia şi în postul de vicepremier.

Surse din PSD au declarat, că Dan Nica a fost creditat cu cele mai mari şanse pentru a fi nominalizat titular la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

O parte a conducerii centrale a PSD şi-a manifestat dezacordul în ceea ce priveşte un eventual cumul de către Nica a funcţiei de ministru cu cea de vicepremier.

Varianta ca Nica să cumuleze totuşi cele două de funcţii este, pentru alţi lideri social-democraţi, cea mai convenabilă, pentru evitarea unor potenţiale complicaţii legate de numirea unor nou vicepremier, dar şi pentru evitarea deschiderii unor lupte interne pentru ocuparea acestei funcţii.

Pe lângă opţiunea Nica pentru MAI, unii lideri ai PSD au vehiculat, individual, şi alte nume de potenţiali miniştri de interne, fără însă ca aceste nume să se bucure de un sprijin susţinut la vârful PSD. Printre aceste nume au mai fost Cătălin Voicu, Marian Săniuţă, dar şi Miron Mitrea, în favoarea căruia s-a făcut, lobby prin intermediul unor sms-uri primite de unii parlamentari PSD membri ai Comitetului Executiv Naţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii