Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Neculăescu a participat la reuniunea Comitetului delegaţilor miniştrilor de externe

ro

07 Sep, 2016 16:31 1704 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a participat astăzi, la reuniunea Comitetului delegaţiilor miniştrilor de externe ai statelor membre ale Consiliului Europei, care s-a desfăşurat la Strasbourg.

Iniţiativa organizării acestei reuniuni a aparţinut Preşedinţiei în exerciţiu a Estoniei, iar tema principală abordată, în prezenţa ministrului turc de externe, a fost situaţia din Turcia, după tentativa eşuată de lovitură de stat.

În intervenţia sa, secretarul de stat pentru afaceri strategice a reiterat poziţia  României de condamnare a acţiunilor din 15 iulie, îndreptate împotriva instituţiilor turce legitime, evocând solidaritatea ţării noastre cu Turcia, evidenţiată, inclusiv, prin vizita comună a miniştrilor român şi polonez de externe la Ankara, la 25 august, în contextul cooperării trilaterale dintre România, Turcia şi Polonia. Totodată, a subliniat importanţa Turciei ca partener strategic al României şi actor important la Marea Neagră şi în regiune.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a exprimat încrederea în determinarea Turciei de a asigura funcţionarea instituțiilor democratice cu respectarea valorilor fundamentale ale Consiliului Europei, apreciind în mod deosebit reconfirmarea de către Turcia a adeziunii faţă de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. În același timp, a subliniat importanţa continuării cooperării autorităţilor turce cu oficialii Consiliului Europei, în vederea identificării unui echilibru cât mai eficient între imperativul asigurării stabilităţii şi securităţii şi respectarea angajamentelor asumate la nivelul organizaţiei.

De asemenea, în marja reuniunii, secretarul de stat pentru afaceri strategice  a avut o întrevedere cu Lilian Darii, viceministru al afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, pentru a discuta modalităţile de aprofundare a cooperării în cadrul Consiliului Europei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii