Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloş vrea mai multe firme de IT în România

ro

04 Aug, 2016 21:22 1618 Marime text

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe la Palatul Victoria, că îşi doreşte ca în ţara noastră să nu mai existe doar câteva firme de IT care să participe şi să câştige  licitaţiile organizate de administraţia publică.

Creşterea numărului firmelor care au ca obiect de activitate domeniul IT reprezintă o competiţie pentru câştigarea licitaţiilor organizate de administraţia publică, crede Cioloş. Premierul a mai spus că intenţionează să aducă un nou concept în cadrul administraţiei publice, mai puţin birocratic şi mult mai transparent. 

"Ne-am lovit și noi când am venit de acest munte, de această birocrație. Sigur, unii ne critică: 'De ce n-ați schimbat-o?'. Am început un anumit proces, dar ne-am dat seama după câteva luni că în celelalte câteva luni care ne rămân nu-i suficient să schimbăm câteva legi ca să putem schimba sistemul pentru că știți că natura are oroare de vid. Poți să îndepărtezi ceva. Dacă nu ești capabil să pui altceva în loc care să funcționeze mai bine, buruienile acoperă din nou terenul pe care l-ai eliberat și nu-l cultivi cu altceva (...) Însă ceea ce (...) puteți face dumneavoastră care sunteți în sală, dacă ne dați o mână de ajutor, este să desțelenim terenul și să putem pune în momentul respectiv altceva în loc, o altfel de legislație, un altfel de concept al administrației (...) mai puțin birocratic, mult mai transparent, mult mai deschis, în așa fel încât pe viitor să nu mai avem doar trei-patru firme de IT care să câștige toate licitațiile din administrația publică și care, mai mult, să vină și să construiască software-uri care nu sunt compatibile între ele. Deci, creăm așa felii și insule în administrație, care nu comunică între ele", a transmis, astăzi, premieurl Dacian Cioloş de la Palatul Victoria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii