Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș va forma un grup de oameni care cunosc bine sistemul de sănătate

ro

06 May, 2016 10:10 2375 Marime text
Dacian Cioloș a declarat astăzi că săptămâna viitoare își va forma un grup de oameni care cunosc bine sistemul de sănătate. Acest lucru îl face pentru a avea o înțelegere mai exactă a ceea ce se poate face în șase luni în acest domeniu.
 
 „Am intenția chiar de săptămâna viitoare să-mi formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul, unii din sistem, alții din afara sistemului pentru a avea o înțelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în șase luni și voi face lucrul acesta”, a precizat Dacian Cioloș, potrivit RomâniaTV.
 
Premierul vrea să găsească soluții la problema apărută spunând că dacă va fi cazul va fi schimbată și legislația.
 
„Pe mine mă interesează să găsim soluții la problema care s-a iscat, să clarificăm de fapt lucrurile acolo, legat de acești dezinfectanți. Trebuie să facem acest lucru respectând legislația și v-am spus — nu mă mulțumește legislația, pentru că de multe ori nu ne lasă să facem lucrurile până la capăt. O să modificăm legislația, dacă va fi cazul. V-am dat exemplu cu acest institut de cercetare care ar putea să facă testări în România și care nu e acreditat. O să facem acea acreditare rapid, dar până atunci facem oricum testele. Avem probleme și legat de responsabilitatea și responsabilizarea managerilor de spitale, legat de deciziile pe care le iau. Am cerut ministerului măsuri pe termen scurt, am trimis și Corpul meu de control pentru a clarifica mai rapid lucrurile și pentru a putea lua decizii cât mai repede”, a completat Cioloș, conform aceleiași surse.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Radu Cioboata 07 May, 2016 10:23 Pentru sanatate nu se pune problema numai a desinfectantului, aceasta este o problema minora, greu de acceptat si ele, dar mai gasim multe hibe, lipsa medicilor specialisti care ne parasesc tara pentru salariile mizerabile pe care le primesc, lipsa medicamentelor, a spitalelor, a personalului mediu, a restrictiilor de medicamente pe o singura reteta eliberata de medicul de familie, etc. AVETI MULTE DE REZOLVAT ! SPOR LA TREABA !