Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș și explicațiile pe Facebook - „Avem nevoie și de hrană pentru suflet”

ro

17 Mar, 2016 23:59 1904 Marime text
 
Așa cum ne-a obișnuit, Dacian Cioloş oferă răspunsuri cetățenilor pe Facebook. Astfel, a ținut să precizeze pe rețeaua de socializare de ce statul cumpără opera de artă a lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”.
 
Astfel, premierul a menționat că operele lui Brâncuși sunt meditații și introspecții, la fel precum sunt si aforismele sale.
 
Un cititor al meajelor publicate de Cioloș l-a întrebat pe acesta dacă nu cumva ar fi mai bine dacă s-ar construi „cațiva km de autostrăzi sau măcar un spital”. Cioloș a răspuns prompt „Ba da, o să facem și asta, atât cât ne țin puterile. Dar avem nevoie și de hrană pentru suflet. Altfel nu suntem întregi”.
 
 „Operele lui BRÂNCUȘI sunt meditații și introspecții, la fel precum sunt si aforismele sale.
Iată câteva exemple :
"Simplitatea este o complexitate rezolvată."
"Eu vă vorbesc numai despre acea sculptură care posedă viaţa ei proprie; iar nu despre una care ar avea vreo formă asemă­nătoare vieţii.
De altfel, întotdeauna: teoriile simple şi pure sunt eşantioane fără de valoare; numai acţiunea contează."
"Atâta vreme cât obiectele (sculpturile) nu există decât printr-o opoziţie faţă de tine însuţi, nu ai să poţi niciodată să îţi dai perfect seama de adevărata lor esenţă.
Pentru a ajunge la esenţă, trebuie să te detaşezi de tine însuţi,  proiectându-te în acele obiecte, care, astfel, vor putea vorbi în locul tău."
"Nu mai avem nici un acces la spiritul Lumii, poate fiindcă nici nu îl căutăm;  însă trupul omenesc nu este nici el diferit de structura universului."
"Eliberează-te de pasiuni, eliberează-te de pofte, eliberează-te de greşeli – acestea sunt trei precepte, zale şi scut, pentru orice Spirit.
Purtând această armură, eşti puternic în contra răului - devii invulnerabil"
"Împăcarea de sine se instaurează în sufletul tău - atunci când te priveşti
ca un inel dintr-un lanţ nesfârşit, al înaintaşilor; şi când nu calci nici măcar cu o iotă prescripţiile naturalităţii eterne”, a fost mesajul complet publicat de Dacian Cioloș pe pagina de socializare. 



Sursa foto: Facebook 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii