Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloş - "Regionalizarea nu va fi decisă de Guvern în acest mandat"

ro

04 Jul, 2016 12:36 1544 Marime text
Astăzi, premierul Dacian Cioloș, la deschiderea Forumului Administrației Publice Locale, de la Palatul Parlamentului, a făcut o serie de precizări importante.

„Nu o să decidem noi regionalizarea în acest mandat, până la sfârșitul anului, dar cred că e important să folosim această perioadă și să relansăm această dezbatere în așa fel încât după alegerile parlamentare să putem intra în linie dreaptă - în funcție sigur de obiectivele pe care și le va asuma și viitorul Guvern - cu această temă. Dar este o temă la care în anii următori va trebui să găsim un răspuns, pentru că este din ce în ce mai clar că această abordare a regiunilor de dezvoltare care înseamnă de fapt o asociere a județelor și unde, din păcate, eu cel puțin ce pot să observ este că în general județele vin cu abordarea județeană, încercând să obțină maximum pentru județul respectiv, în aceste discuții de forme de asociere ale județelor pentru proiecte de dezvoltare regională, pe când noi ar trebui să avem o abordare integrată de dezvoltare a unor regiuni, o dezvoltare coerentă, pornind de la realitățile din teren și nu doar de la prioritățile politice ale unui președinte de consiliu județean sau altul'', a afirmat, potrivit Agerpres, premierul Dacian Cioloș.

De asemenea, conform lui Cioloş, această temă ar trebui pusă în dezbatere.   arătat că Guvernul vrea să continue și procesul de descentralizare. Totodată, a spus că: „Vrem să lucrăm și la continuarea procesului de descentralizare cu acele funcții pentru a căror furnizare de către autoritățile publice locale se pot obține beneficii suplimentare pentru cetățeni. (...) Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (...) lucrează la finalizarea analizei ultimelor domenii, sectoare, pe care le putem propune pentru descentralizare, cum ar fi agricultura, cultura, turismul, educația, tineretul și sportul", a mai spus Dacian Cioloș.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii