Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș Creșterea economică din acest an este una sustenabilă

ro

19 Sep, 2016 17:20 1572 Marime text
Creșterea economică din acest an este una sustenabilă, în primul semestru al anului 2016, ea fiind de 5,2%, a declarat, azi, premierul Dacian Cioloș, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

„Creșterea economică înregistrată în acest an este una sustenabilă, pentru că este bazată atât pe consum, cât și pe investiții. Spre deosebire de anii trecuți, creșterea economică în acest an este fructul contribuției tuturor sectoarelor economiei, cu ponderea diferită, cu pondere mai mare pentru consum, dar practic toate sectoarele economiei contribuie la această creștere economică. (...) Avem o creștere economică bună, dar nu cred că acesta este un motiv triumfalist. Cred că mai important decât creșterea pe care o înregistrăm în acest an este să putem demonstra că ne-am înscris pe un trend ascendent, pe o soluție pozitivă a creșterii economice în timp. Astfel, în semestrul întâi al anului 2016 creșterea economică a fost de 5,2%. Creșterea estimată pe acest an, ținând cont de rezultatele pe primul trimestru, cu luarea în considerare a incertitudinilor externe, este de 4,8% față de prognoza inițială pe care am construit și bugetul — 4,2%. În al doilea trimestru al acestui an PIB-ul real a crescut chiar cu 6% comparativ cu același trimestru al anului trecut", a detaliat șeful Executivului, citat de Agerpres.

Din punctul de vedere al Guvernului, a subliniat Cioloș, este o creștere economică sustenabilă, dar, pentru ca aceasta să rămână sustenabilă are nevoie în continuare de reforme structurale și încurajarea investițiilor, mai spune sursa menționată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii