Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloş anunţă lansarea unui ONG bazat pe platforma „România 100”

ro

05 Jan, 2017 15:53 3880 Marime text
Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat joi că, în perioada următoare, va lansa o structură asociativă bazată pe platforma ''România 100'' şi intenţionează să colaboreze în acest sens cu USR şi PNL. 

Cioloş a discutat acest subiect, la Palatul Parlamentului, cu parlamentarii USR. 

"Urmează să văd în perioada următoare pentru mine, am eu nevoie în primul rând de o analiză, care este modalitatea cea mai bună ca eu, ca persoană, să fiu eficient în viaţa publică. Dacă o să consider că înscrierea într-un partid politic o să ia în discuţie subiectul ăsta, o să văd", a declarat Cioloş, la finalul discuţiilor. 

Întrebat dacă va colabora cu PNL şi USR, el a confirmat. "Da, asta le-am propus dânşilor (n.r. - USR) şi o să le propun şi celor de la PNL în măsura în care va exista un interes", a spus fostul premier. 

Potrivit acestuia, noua structură nu va fi partid politic. "Nu. Nu asta e intenţia. Cred că avem deja suficiente partide politice, inclusiv partide politice noi. În momentul de faţă eu nu cred că asta e soluţia. (...) Ideea este să dezvoltăm mai multe domenii pe care noi am lansat proiecte pe perioada guvernării pe care am dori să le vedem continuate. Unele pot fi continuate cu susţinere guvernamentală, altele pot să fie continuate pur şi simplu printr-o acţiune şi mobilizare civică. Cred că în România a face politică nu înseamnă doar a fi prezent la guvernare sau în Parlament, cred că avem nevoie să aducem acţiunea publică mai aproape de oameni. Altfel vedeţi ce înseamnă când oamenii aud de politică şi de partidul politic se gândesc doar la corupţie, la interese de grup şi aşa mai departe", a explicat Dacian Cioloş. 

Fostul şef al Executivului a precizat că doreşte să le mulţumească celor de la USR şi PNL pentru susţinere. 

"Şi USR şi PNL au susţinut platforma „România 100”, m-au susţinut în campania electorală pentru candidat de prim-ministru şi mi s-a părut cel puţin de bun simţ să vin să le mulţumesc, pentru că n-am avut până acum, în perioada cât am fost la guvernare, o întâlnire nici cu USR-ul, nici cu PNL-ul după campania electorală. O parte dintre ei a lucrat la Guvern şi am vrut să avem această primă discuţie. A fost o primă vizită de prim contact din partea mea, eu le-am spus că intenţia mea este să rămân în continuare implicat în viaţa publică, să continui să promovez valorile, principiile, proiectele din platforma 'România 100'. Am discutat legat de modul de colaborare pe viitor. Eu intenţionez ca în perioada imediat următoare să creăm o structură asociativă probabil pornind de la platforma 'România 100', care să fie activă public şi care să promoveze în continuare valorile, principiile de acolo. Nu e fundaţie, va fi o asociaţie. Când va fi gata o să anunţăm. Fac ceea ce consider că pot să fac în perioada următoare", a mai spus el.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii